Jeg har meldt os til lokaldysten som afholdes i foråret 2021 – og nu har jeg brug for et par hjælpere til afholdelse af arrangement, som vi selvfølgelig skal vinde…
Lokaldysten er et motionsarrangement, der samler byen/lokalområdet ung som gammel. Samtidig er det en dyst mellem lokalsamfund i kommunen – hvem kan tilbagelægge flest km inden for to timer, i forhold til antallet af indbygger i pågældende område.
Styrker ved Lokaldysten:
Arrangementet skaber lokalt sammenhold. Alle skal kunne se sig selv som deltager i lokaldysten, hvad enten man går med klapvognen i sit almindelige tøj eller klikker i pedelarne på sin racercykel. Lokaldysten kan kobles til øvrige arrangementer som byfest, fællesspisning, sponsorcykelløb mf. Det lokale islæt og ejerskab for arrangementet er vigtig.
Dysten:
Der dysten om æren og håneretten over for andre lokalsamfund i kommunen samt en mindre pengepræmie. Man skal være bosat i det pågældende lokalområde for at kunne deltage i lokaldysten. Det er altså ikke tilladt at invitere deltagere udefra til dysten.
Der dystes lokalt typisk med udgangspunkt fra byens naturlige samlingspunkt fx hallen. Der dystes i 2 timer fra 17.30-19.30 en hverdag i en af kommunen afgrænset periode i sommerhalvåret. Den enkelte deltager bestemmer selv hvor mange km vedkommende ønsker at tilbagelægge inden for de to timer. Sidste omgang skal være påbegyndt senest kl.19.15. Der er ingen tilmelding og flyvende starter inden for de to timer.
Man kan deltage inden for tre discipliner gang, løb og cykling. Det er tilladt at skifte disciplin flere gange i løbet af de to timer dysten varer. Antallet af km tilbagelagt på cykel halveres, når det samlede antal km skal tælles sammen. Det samlede antal km divideres med antallet af indbyggere i lokalsamfundet.
Rutemarkering:
Der markeres tre ruter med fælles start og målgang. Det anbefales at gå-rute er mellem 1-2km, så alle kan overskue at tage en runde. Gå-ruten kan også benyttes som løbe-rute. En decideret løbe-rute anbefales at være mellem 3-5km. Cykelruten anbefales at være mellem 4-6 km – her skal både være plads til børn og ældre på alm. cykler samt dem på racer eller MTB. Lav så vidt mulig en cykelrute kun bestående af højresving. Det er vigtigt, at der tages hensyn og at færdselsreglerne overholdes. Alle på cykel skal bære cykelhjelm.
Optælling af km:
Halvvejs ude på gå-, løbe- eller cykelruten påføres en elastik om håndleddet. Elastikken har en bestemt farve for hver rute. Elastikken afleveres ved målgangen for hver runde.
”Dommere”:
Hvert lokalsamfund stiller med minimum to frivillige som agerer ”dommere” til et af de øvrige lokaldysten arrangementer. Dommerne optæller km ved hjælp af elastikker ved start/mål og indberetter det samlede antal km til DGI Nordsjælland eller Kommunen.
”Frivillige hjælpere”
Jeg skal bruge nogle frivillige hjælpere, hvis vi skal nå i mål med arrangementet og frem for alt – vinde det. Så hvis du tid og lyst så kontakt mig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., telefon 4017 7563 eller besøg mig på Harløsvej 215C.
Søren Kodal